Spejlbilleder og molekyler: Foredrag med Karl Anker Jørgensen i Gram Lergrav

dato

Gram Lergrav inviterer til en spændende aften med kemiker Karl Anker Jørgensen, der vil dykke ned i emnet spejlbilleder og molekyler. Foredraget, som finder sted tirsdag den 24. september 2024 kl. 19:00, er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab i samarbejde med Aarhus Universitet.

Gram Lergrav åbner dørene for en aften fyldt med fascinerende naturvidenskabelig viden, når kemiker Karl Anker Jørgensen holder foredrag om spejlbilleder og molekyler. Disse molekyler, der består af de samme atomer, men er spejlbilleder af hinanden, kan have vidt forskellige effekter på vores kroppe. Den ene version kan være livsvigtig, mens den anden kan være giftig.

Vigtigheden af molekylers struktur
Under foredraget vil Jørgensen forklare, hvorfor det er afgørende at forstå molekylernes struktur, især i forbindelse med udviklingen af nye lægemidler. Ligesom vores hænder er spejlbilleder af hinanden, er mange vitale molekyler også spejlbilleder. For eksempel kan molekylet, der passer til vores duftreceptor for jordbær, have en spejlbillede-version, som vi opfatter som duften af basilikum.

Ny forskning og bæredygtighed
Jørgensen vil også dele eksempler på, hvordan forskere fra Aarhus Universitet har bidraget til udviklingen af nye lægemidler gennem deres ekspertise i molekyler og deres spejlbilleder. Denne forskning kan føre til mere bæredygtige fremstillingsmetoder for lægemidler og har potentiale til at påvirke vores liv og samfund positivt.

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 24. september 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Museum Sønderjylland - Gram Lergrav - Palæontologi, Lergravsvej 2, 6510 Gram
Entré: Gratis
Arrangør: Alle
Reservation: Reserver din plads her

Foredraget er gratis, men det anbefales at reservere plads på forhånd. Kom og bliv klogere på naturvidenskabens nyeste opdagelser og erkendelser gennem dette spændende foredrag.

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut