Gram Lergrav byder på en unik mulighed for at lære om øllets videnskabelige baggrund. I samarbejde med Aarhus Universitet inviterer museet til et naturvidenskabeligt foredrag, hvor Birgitte Skadhauge og Erik Lund fra Carlsberg Laboratorium vil dele deres viden om ølproduktionens mange facetter.
Fra gær til klima: En rejse gennem øllets videnskabForedraget vil give indblik i Carlsberg Laboratoriums banebrydende forskning, der har bidraget til både ølproduktion og grundlæggende naturvidenskab. Deltagerne vil lære om rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi, som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022.
Birgitte Skadhauge og Erik Lund vil også fortælle om forædling af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. Derudover vil de præsentere nye gærtyper, der kan gære uden at danne alkohol, hvilket muliggør produktion af alkoholfrit øl uden smagsforringelse.
Smagsprøver og ny teknologiUnder foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås i foredraget. Derudover vil der blive præsenteret ny teknologi inden for klimatolerante fødevarer og fundet af 2 mio. år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.
Foredraget er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" og foregår via livestream direkte fra Aarhus Universitet.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Museum Sønderjylland - Gram Lergrav - Palæontologi, Lergravsvej 2, 6510 Gram
Entré: Gratis
Arrangør: Museum Sønderjylland
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her