Haderslev fejrer æreshertuger med kulturelle arrangementer fra historiefortælling til koncerter

Foto: Haderslev Kommune.
dato

Ni hertuger fortæller om Haderslev Kommunes historie og kulturelle skatte

Haderslev Kommune fejrer i år 50-året for kåringen af æreshertuger med en enestående begivenhedsserie under navnet "Ni hertuger fortæller". Arrangementet lægger vægt på at fortælle om de mange forskellige æreshertuger gennem tiderne, deres virke og deres interesser i kommunen. Blandt højdepunkterne vil Carsten Ørnsholt dele historier om Haderslev Dyrehave, mens Svend Prip vil åbne dørene til musikkens verden i domkirken, og Sanne og Svend Brodersen vil fortælle om Gram Slot.

Serien af fortællinger løber fra marts til maj og slutter storslået af med "Grill på Gravene", hvor Slesvigske Musikkorps, selv æreshertug i 1988, vil stå for musikken. Det lover at blive en social og festlig afslutning på en række kulturelle dybdedyk.

Programmet spænder videre med unikke arrangementer såsom "Højskole for de små" afholdt af Teatret Møllen d. 2. marts og "At give og få tilbage – om frivilligheden som drivkraft" den 17. april med Vagn Mattson og Børge Koch, som leverer perspektiver på frivilligt arbejde. Yderligere vil Svend og Sanne Brodersen den 23. april fortælle om Gram Slots transformation fra 2007 til i dag, og den 7. maj dykker Carsten Ørnsholt ned i Haderslev Dyrehaves natur og historie.

Arrangementer som "Fremad, opad og i bredden", der fortæller historien om Haderslev Fodboldklubs udvikling, og en sangvandring med Lennart Madsen om Hertug Hans den 27. maj, suppleres af fascinerende foredrag om blandt andet Tørning Mølle og Domkirkens orgler. Det hele kulminerer med Slesvigske Musikkorps' "SMUK – koncert og Grill på Gravene" den 30. maj, som giver et musikalsk punktum på en forårsperioderig på kulturelle oplevelser.

Med ni æreshertugfortællinger arrangeret over foråret, lover Haderslev Kommune et dybt indblik i lokale helte, historiske vidundere og kulturelle skatte. Med alt fra teater til foredrag og musikalsk underholdning, er der lagt op til et forår fyldt med lærerige og underholdende arrangementer for beboere og besøgende i alle aldre.

https://www.haderslev.dk/nyheder/ni-hertuger-fortaeller/

Kilde: Haderslev Kommune