Foredrag om Carlsbergs banebrydende forskning i Gram

dato

Oplev en spændende aften med indsigt i Carlsbergs forskningslaboratoriums bidrag til naturvidenskaben. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 kan du deltage i et foredrag på Museum Sønderjylland - Gram Lergrav, hvor der også vil være smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Carlsbergs forskningslaboratorium er kendt for mere end blot ølbrygning. Gennem årene har laboratoriet udviklet teknikker, der har forbedret både ølproduktion og forskning inden for gær og klimatolerante planter. Ved dette foredrag kan du dykke ned i den videnskab, der ligger til grund for det gode øl.

Videnskabelige opdagelser og ølproduktion

Foredraget vil blive ledet af Birgitte Skadhauge, lederen af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund. De vil dele deres viden om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. Derudover vil de forklare, hvordan spiring af byg kan resultere i forskellige malttyper med unikke smagsprofiler.

Ny teknologi og klimatolerante fødevarer

Foredraget giver også indsigt i udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen. Derudover vil du lære om den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, som hjælper med at forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimaforhold.

Som en del af foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som deltagerne kan smage, mens de gennemgås.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Museum Sønderjylland - Gram Lergrav - Palæontologi, Lergravsvej 2, 6510 Gram
Entré: 30 kr
For mere information og pladsreservation, besøg her.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut