Ege Carpets skifter fra gas til elektricitet for en mere bæredygtig produktion

Her invier borgmester i Haderslev Kommune, Mads Skau, den nye elkedel. PR-foto.
dato

En ny elkedel er netop kommet i drift på Ege Carpets fabrik i Gram. Det giver en besparelse på over 850 tons CO2 om året, hvilket svarer til 40 procent af Ege Carpets CO2-udledning på fabrikken i Gram. Til indvielsen var borgmesteren i Haderslev Kommune, Mads Skau, til stede.

Den danske tæppeproducent Ege Carpets har i samarbejde med den globale teknologivirksomhed Siemens A/S omstillet fra gas til el i dampkedlen på fabrikken i Gram.

Ved indvielsen mandag eftermiddag var Venstre-borgmesteren i Haderslev Kommune, Mads Skau, til stede, hvor han holdt tale.

"I Haderslev Kommune går vi op i klimaet, og det er godt, at en produktionsvirksomhed som Ege Carpets tager ansvar. Det er positivt, at der nu bliver udledt markant mindre CO2 på fabrikken i Gram," fortalte borgmesteren foran forsamlingen af medarbejdere.

CEO i Ege Carpets, Rune Stephansen, glæder sig over, at dampkedlen er blevet eldreven på fabrikken i Gram, som er et led i virksomhedens plan om at gøre produktionen så skånsom for miljøet som muligt.

"Det er helt afgørende for os at mindske vores miljøaftryk. Vi har et mål om at nedsætte CO2-udledningen på vores fabrikker markant inden 2030, så det er et vigtigt skridt på vejen, at vi nu har fået en elkedel på vores fabrik i Gram," fortalte Rune Stephansen.

"Der ligger dyb ingeniørkundskab bag løsningen, så vi er i Siemens stolte af, at vi sammen formår at reducere 40 procent af Ege Carpets' CO2-udledning på fabrikken i Gram. Det har været inspirerende at arbejde sammen med en kunde, der tænker så langsigtet og strategisk på klimadagsordenen, og vi håber, at det kan appellere til andre producenter i fremstillingsindustrien at tage skridtet," sagde Lars Nielsen, salgsdirektør i Siemens.

I forbindelse med ambitionen om at gøre produktionen mere skånsom for miljøet har Ege Carpets blandt andet haft fokus på genanvendelse af materialer, vedvarende energi og genbrug af vand. Tidligere på året fik Ege Carpets godkendt sin klimaplan af Science Based Targets initiative (SBTi). Med godkendelsen kan Ege Carpets dokumentere, at selskabet sætter ambitiøse klimamålsætninger i overensstemmelse med den nyeste klimaforskning.

"Det ligger i vores DNA at arbejde med bæredygtige tiltag, og vi har længe haft fokus på at reducere vores produktions klima- og miljøaftryk. Med elektrificeringen af kedlen på fabrikken i Gram har vi passeret endnu en milepæl, men det stopper ikke her. Vi har høje ambitioner og vil blive ved med at gøre vores produktion endnu mere skånsom," lød det fra Rune Stephansen. 

Om Ege Carpets
Ege Carpets blev grundlagt i 1938 og anvender den mest avancerede teknologi i branchen. Virksomheden er én af Europas førende tæppeproducenter og er drevet af en strategi om at designe smukke tæpper til en bæredygtig fremtid. Derfor fremstilles unikke gulvdesign på mere bæredygtig vis ved at omdanne affald til ressourcer, samtidig med at der stræbes efter at holde komponenterne i lukkede kredsløb. Via ni salgskontorer og mere end 50 partnere over hele verden leverer Ege Carpets Cradle to Cradle-certificerede tæpper til arkitekter og indretningsdesignere med speciale i bl.a. hotel-, kontor- og marineprojekter. Besøg egecarpets.dk for at lære mere.

Om Siemens
Siemens er en teknologivirksomhed med fokus på industri, infrastruktur, transport og sundhedspleje. Fra mere ressourceeffektive fabrikker, robuste forsyningskæder og smartere bygninger og elnet til renere og mere komfortabel transport samt avanceret sundhedspleje skaber virksomheden teknologi med det formål at levere reel værdi for kunderne. Siemens beskæftiger omkring 320.000 mennesker på verdensplan.

Kilde: Redaktionen