Bloomberg Philanthropies støtter unge klimainitiativer i Haderslev med over en million kroner

Foto: Haderslev kommune.
dato

Bloomberg Philanthropies' støtte baner vejen for unge klimaprojekter i Haderslev

Haderslev er blandt de udvalgte byer globalt, der har modtaget en donation på 1,1 million kroner fra Bloomberg Philanthropies’ Youth Climate Action Fund, specielt rettet mod klimaaktiviteter skabt af unge i aldersgruppen 15 til 24 år. Denne støtte kommer som en del af en global indsats, hvor i alt 101 byer har modtaget lignende beløb til klimaprojekter.

Specifikt for Haderslev Kommune vil donationsmidlerne blive fordelt i puljer til projekter, hvor hvert projekt har mulighed for at modtage op til 35.000 kroner. Disse projekter er et led i at øge ungdommens engagement og praktiske bidrag til klimadagsordenen.

Borgmester Mads Skau har udtrykt stor stolthed over, at Haderslev er blevet valgt til dette prestigefulde program sammen med internationale byer som København, Guatemala City og San Francisco. Han fremhæver vigtigheden af at inddrage de unge i arbejdet med klimaændringer, som er en prioritet for kommunen.

Initiativet bag Bloomberg Philanthropies’ donation ligger i en global bekymring for klimaforandringer, hvor en undersøgelse viser, at 84 procent af de unge verden over er bekymrede for de langsigtede konsekvenser af klimaforandringer. Dette inspirerede til oprettelsen af den nye ungdomsfond med mål om at mobilisere unge til at tage handling.

Med annonceringen onsdag er Haderslev Kommune nu i gang med planlægningen af, hvordan midlerne bedst distribueres og anvendes. Det er et klart mål at støtte unge i deres klimaaktiviteter og give dem de nødvendige ressourcer til at skabe meningsfulde forandringer.

https://www.haderslev.dk/nyheder/haderslev-faar-en-million-kroner-til-klimaprojekter-fra-bloomberg/

Kilde: Haderslev Kommune